Pittoreske Parqiet - het 100% Mama event

Pittoreske Parqiet

willemijn

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam, Den Haag en alles wat daar tussen ligt, om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

 

Vallende bladeren, prachtige herfstachtige kleuren. Het is een idyllisch plaatje als ik op een prachtige ochtend door Het Park naar Parqiet fiets. Parqiet is inmiddels alweer bijna een jaar open en hoor ik alleen maar loei-enthousiaste verhalen. Veel van deze verhalen komen van mensen die alleen nog maar buiten hebben gezeten. Bij mooi weer (en daar hebben we best veel van gehad het afgelopen jaar) wordt er namelijk een groot terras opgezet rondom de enorme boom voor het gebouw. Maar ook op de iets koelere november-ochtend wanneer ik er ben, zitten er mensen heerlijk in het nazomer zonnetje op het kleinere terras direct aan het koetshuis.

Het deel waar ik extra nieuwsgierig naar was, omdat ik nog niemand had gesproken die hier ervaring mee had, was binnen. Gelukkig is het hier ook goed toeven. Het heeft een warme en rustige sfeer, waardoor ik denk dat je hier na een gure wandeling door een wit winterlandschap en het maken van een torenhoge (of minuscule) sneeuwpop in januari, heerlijk bij kunt komen met een flinke kop warme chocolademelk met slagroom. Nu we het toch over de winterse sferen hebben: ze zijn heel druk bezig met het organiseren van een schaatsbaan voor de deur! Schaatsen in het park, met daarna koek en zopi bij Parqiet, klinkt heerlijk toch? Het is nog niet helemaal rond, dus als je er ook zin in krijgt, kun je via deze link de petitie tekenen om dit te realiseren.

Wat kinderen betreft: die zijn hier meer dan welkom! Er staan speciale tosti’s en limonade op het menu en er is een fijn hoekje binnen ingericht om lekker te bouwen of te tekenen. Maar wat natuurlijk het meest fantastisch is voor de kinderen, is dat ze heerlijk buiten in het park kunnen rennen en ontdekken, terwijl papa’s en mama’s gewoon lekker van hun latte of kopje thee kunnen genieten. Door de ligging bovenop de heuvel, kun je hen heel goed in de gaten houden, maar toch lekker hun eigen gang laten gaan.

Dit keer ben ik op pad zonder kinderen en dat zal zeker bijdragen aan het rustige gevoel dat ik van deze plek krijg, maar ik krijg ook heel veel zin om hen hier wel mee naartoe te nemen. Ik zie hen al van de heuvel rollen en prachtig verschillende gekleurde bladeren zoeken onder de grote boom.

Ik droom nog even verder van pittoreske taferelen van prachtige herfst en winterlandschappen onder het genot van een bijpassend warm drankje.

Posted by Willemijn van Grinsven

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor het 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam en omstreken om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

Comments are closed.