Koffie en vind - het 100% Mama event

Koffie en vind

willemijn

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam, Den Haag en alles wat daar tussen ligt, om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

 

Op een woensdagochtend fiets ik na het naar school brengen van de grote kleine man, met de kleine grote dame langs de statige huizen van de Vogelwijk en de Bosjes van Poot naar de naastgelegen Haagse sportvelden. Niet om te sporten, nee, dat was zeker niet m’n plan. Hiertussen ligt namelijk een heel fijn plekje verstopt. Een plek waar je met je nog-niet-naar-schoolgaand-kind perfect terecht kunt! Hier ligt namelijk Koffie en Kind. Koffie en kind wordt gedeeld met een buitenschoolse opvang, waardoor juist de uurtjes dat de grotere kinderen naar school zijn, deze ruimte optimaal gebruikt kan worden door ander grut.

Want, laten we wel wezen, na alle chaos van de opstart in de ochtend (onderdelen van de broodtrommels kwijt, onderhandelingen (lees: geschreeuw, gejengel en gesleur) over welke kleren er wel of juist niet aan gaan, erachter komen dat 8x ‘eet nou eens door’ roepen nog niet het gewenste effect heeft bereikt, op de fiets bedenken dat een borstel door je eigen haar toch ook wel prettig was geweest voor de aanblik op het schoolplein) is het heel erg tijd voor koffie. En als dat dan ook nog lekkere koffie kan zijn terwijl mevrouw zichzelf vermaakt, teken ik ervoor.

Bij Koffie en Kind ligt de focus dan ook op het vermaak van de kinderen, zodat jij in relatieve rust kunt genieten van je koffie.
Het concept: Je betaalt entree voor je kind (3,50 euro, en dus niet voor jezelf. Kinderen tot 6 maanden zijn gratis) en voor je consumpties. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van alle schatten die de ruimte te bieden heeft. Een poppenhoek, verkleedkleren, een toffe treinbaan en een klim/glij kasteel, maar ook een heerlijke buitenspeeltuin.

Door de samenwerking met de buitenschoolse opvang is Koffie en Kind alleen geopend op doordeweekse dagen van 9:00 tot 13:30 (op woensdag tot 11:30) maar gesloten tijdens de vakanties. In de weekenden kun je de ruimte (inclusief iemand die de koffie voor je zet) afhuren voor een verjaardagsfeestje. Een echte aanrader zeg ik uit ervaring!

Dus gun jezelf een speurtocht naar deze verborgen parel. Het is het zoeken meer dan waard.

Posted by Willemijn van Grinsven

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor het 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam en omstreken om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

Comments are closed.