Koffie en kat - het 100% Mama event

Koffie en kat

willemijn

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam, Den Haag en alles wat daar tussen ligt, om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

 

Je hebt katten en honden mensen. Ik ben duidelijk van het eerste soort. De zachte vacht en het eigenwijze karakter. Heerlijk knus spinnend op je schoot tijdens een gure december maand. Maar ook de ‘I do as I please’ houding kan ik erg waarderen. Maar. Ik ben allergisch. En gelukkig niet van de categorie ‘zeer ernstig’ (benauwd, uitslag, dat soort werk) maar eerder kriebels en ge-nies als ik iets te lang in de aanwezigheid ben van een poezenbeest. Helaas is het wel erg genoeg om de gedachte aan een fluffy kitten in ons huisje nog maar even voor me uit te schuiven.

 

Blijkbaar zijn er meer mensen in Nederland die dit of een soortgelijk probleem hebben en daarom poppen er in verschillende steden zogeheten kattencafe’s op. Zo ook in Den Haag. Eef Krol is in de Piet Heinstraat in Den Haag Ditjes en Katjes gestart. Hier kun je in je eentje, met vriendinnen of je hele gezin, onder het genot van een kopje koffie en een fijn taartje, genieten van de aanwezigheid van 6 super lieve en zachte katten.

En ja, je kunt hier met je kinderen naartoe. Wel wordt nadrukkelijk gevraagd of je je eigen kattenvangers in de gaten wil houden dat ze de katten niet lastig vallen. De katten komen uit het asiel en hebben allemaal een ‘geschiedenis’. En hoewel de katten zorgvuldig zijn geselecteerd op hun sociale kwaliteiten voor het cafe, kunnen ze wel angstig zijn. En geef toe, zelf zou je ook niet zitten te wachten op hordes kinderen die aan je staart op willen pakken en je tegen de haren in, net iets te hard, willen aaien. Behandel de katten met respect. niet optillen en laat ze zelf naar je toekomen.

En geloof me, dit gebeurt genoeg. Als ik binnenkom ligt er een kat gedrapeerd over de schouders van een van de bezoekers. En de andere katten komen graag nieuwsgierig kopjes halen of liggen languit op de fijne bank of stoelen. Het cafe ademt een heel relaxte sfeer. Een sfeer die perfect past bij de herfst die nu in volle glorie aan de gang is, waardoor je extra veel zin krijgt in een kopje warme choco in het raamkozijn met een spinnende kat op je schoot.

Laat die winter maar komen!

In deze post heb ik het over het kattencafe in Den Haag, maar Rotterdam heeft er ook een! Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je het hieronder weten?

Posted by Willemijn van Grinsven

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor het 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam en omstreken om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

Comments are closed.