Helemaal in mijn straatje - het 100% Mama event

Helemaal in mijn straatje

willemijn

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam, Den Haag en alles wat daar tussen ligt, om met of zonder kinderen naartoe te gaan. 

 

Morgen gaat het 100% Mama Event van start! Als afsluiter van deze reeks wilde ik dan ook groots uitpakken en heb ik het niet over een plekje, maar over een complete straat! En dit is de Prins Hendrikstraat in Den Haag geworden (ik heb er meerdere, zowel in Den Haag als Rotterdam, maar dat is dan voor een volgende keer)

Waarom juist deze straat? Omdat hier alles samen komt. Je zou hier van ochtend tot avond onder de pannen kunnen zijn voor shoppen, eten, drinken en gezelligheid. Als ik op zoek ben naar een cadeautje voor iemand en ik heb nog geen idee wat ik zal geven, ga ik gewoon naar wat winkels in deze straat en weet dat ik dan ongetwijfeld een passend cadeautje zal vinden. Daarnaast heeft deze straat ook nog een hele betrokken buurt (het zeeheldenkwartier) en wordt er van alles georganiseerd met de ondernemers en de buurtbewoners. Mocht je in de buurt zijn; vanavond wordt hier flink uitgepakt vanwege Sint Maarten en morgen rondom de Sint.  Het hele jaar door wordt er van alles georganiseerd, zoals de Flagship market, modeshows en workshops. Het hele programma kun je hier vinden.

Er verandert in deze straat ook vaak een en ander en er komen steeds meer leuke ondernemers bij. Ik kan ze helaas niet allemaal behandelen (dan zou dit wel een heel lang stuk tekst worden) maar ik heb er een aantal uitgelicht met het oog op de doelgroep van deze blogs en het 100%Mama event (mama’s en wat papa’s)

Appeltje Eitje

Een hele fijn plek voor een kopje koffie, lekkere lunch of natuurlijk een van de fijne taartjes. een heerlijke huiskamersfeer, waarin je je welkom voelt en graag nog even blijft hangen. Niet onbelangrijk in dit stuk: er wordt ruimschoots rekening gehouden met kinderen. Ze hebben een fijne plek gereserveerd voor puzzels, auto’s en tekenspul.

Tas-ka

Een begrip in het Haagse mag ik wel zeggen. Mensen komen van heinde en verre voor de prachtige eigen ontworpen stoffen en mooie collectie met Scandinavisch design. Afgelopen jaar is de winkel naar een groter pand aan de overkant verhuisd, waar nu ook plek is voor Inimini Tas-ka. Prachtige merken en natuurlijke materialen. Een lust voor het oog en ook nog eens fijn spul.

Bar en zo

Opgericht door Barro en Zoë, met heel veel liefde voor planten, vintage, koffie en lokale producten. Er is enorm veel te zien en te ontdekken, maar je kunt ook rustig een kopje koffie drinken met huisgemaakte bananencake. In de zomer is het terras in de tuin geopend, een heerlijk groene stadstuin.

Achtung! Baby

Ninke Barto is met deze winkel als pop-up aan de Thomsonlaan gestart en heeft inmiddels een vast plekje veroverd in de Prins Hendrikstraat. Dit is zo’n heerlijk verhaal van: ik zeg m’n baan op en ik ga ervoor! En dat doet ze met verve. Je vindt hier hele fijne tweedehands kleding voor kinderen gecombineerd met nieuw en handgemaakt. Leuke extra: sinds kort is er een heuse kapsalon van HAIR Gaby achterin de zaak, waar je jezelf een nieuwe coupe kunt laten aanmeten. Op woensdagmiddag kun je bij de fietsende kapper je kinderen laten knippen!

Ik hoop jullie van het weekend allemaal tegen te komen en schroom niet om me aan te spreken. Ik ben heel erg benieuwd wat je van deze stukjes vond en wat jouw ervaringen zijn met deze plekken.

Posted by Willemijn van Grinsven

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor het 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam en omstreken om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

Comments are closed.