Als een kind in een snoepjes… ehm, boekenwinkel! - het 100% Mama event

Als een kind in een snoepjes… ehm, boekenwinkel!

willemijn

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam, Den Haag en alles wat daar tussen ligt, om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

 

Het is (nog heel even) kinderboekenweek! Dus een blog over een fantastisch leuke kinderboekenwinkel kon natuurlijk niet uitblijven. De eerste en meest fantastische plek die toen direct bij mij te binnen schoot was De Kleine Kapitein. Onder Rotterdamse moeders maar zeker ook vaders, al sinds jaar en dag een begrip in Rotterdam.

 

Gestart 25 jaar geleden op de Meent en nu al een paar jaar gevestigd in het prachtige ruime pand aan de Botersloot. Als ik hier binnen wandel, kom ik ogen te kort voor al het moois dat hier te zien is. Ik ben zelf gek op boeken, en dan met name kinderboeken. De Kleine kapitein heeft alles, maar gaat nog veel verder. Fijn speelgoed, waar ouders ook blij van worden en leerzame spelletjes. Muziekinstrumenten en zelfs een hele Rotterdam afdeling! Ik zou uren kunnen dwalen door deze winkel en steeds iets nieuws ontdekken. Maar je kunt de vriendelijke en kundige verkopers ook prima vragen je te helpen met het zoeken naar een cadeau voor een neefje die heel specifieke wensen heeft (5 jaar, houdt van roze en politie, wat raden jullie aan?) Zij zullen je zeker helpen met goede ideeën en cadeaus waar je zelf nooit op gekomen zou zijn!

Sinds de nieuwe locatie, is er ook ruimte voor een koffie-hoek en oh, wat is dat fijn! Ik kwam langs op een maandag, wanneer het relatief rustig is in de winkel. Vanaf woensdagmiddag tot en met zondag, zul je hier beter je best moeten doen om een lekker plekje voor het raam te bemachtigen, maar er zijn dan wel veel vriendjes voor de kleintjes om mee te spelen. Hierdoor wordt het je nog makkelijker gemaakt om op je gemak langs de eindeloze rijen boeken te struinen.

De plek is blijkbaar voornamelijk onder de vaders favoriet. Voor sommigen zelfs een heuse vaste stek voor een koffie en appelsap break voor de wekelijkse papa-dag (waren we er al uit welk woord hier beter geplaatst kan worden? ik krijg kriebels als ik het alleen al opschrijf, maar het dekt de lading, zal ik maar zeggen. Als er iemand is die een beter woord weet, laat het me hieronder in de comments weten!)

Binnenkort kun je hier naast taart en koffie ook terecht voor een lekkere lunch, dus hoog tijd om deze plek weer opnieuw te gaan ontdekken.

Veel snuffelplezier!

Posted by Willemijn van Grinsven

Hoi! Ik ben Willemijn, Haagse mama met Rotterdamse roots. Voor het 100% mama event schrijf ik over de leukste plekjes in Rotterdam en omstreken om met of zonder kinderen naartoe te gaan.

Geef een reactie

Required fields are marked *.